П`ятниця, 29.03.2024, 01:00
Вітаю Вас Гість | RSS

Ганнівська ЗОШ І-ІІІ ступенів Добропільського району Донецької області


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Жовтень » 9 » Діагностичне відслідкування рівня навчальних досягнень учнів
14:36
Діагностичне відслідкування рівня навчальних досягнень учнів

Про проведення діагностичного,

поточного та  підсумкового

відслідкування рівня навчальних

досягнень учнів з базових дисциплін

у 2011-2012 навчальному році

 

На виконання Розпорядження Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2010 № 1720-р «Про схвалення Концепції Державної цільової програми підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти на період до 2015 року», державної та регіональної політики щодо розвитку та функціонування української мови в Донецькій області, листа управління освіти і науки Донецької облдержадміністрації від 31.08.2011 № 01/10-1388, продовжити вивчення рівня навчальних досягнень учнів з української мови, історії України, математики та провести діагностичне, поточне та підсумкове відслідкування навчальних досягнень учнів у формі контрольних робіт, передбачених базовими програмами.

Встановлюються такі терміни і види контролю, організація проведення відслідкувань, звітність:

 

1.Терміни і види контролю:

 

Початкова школа ( 4 класи)

  • Діагностичне відслідкування.

Українська мова, математика: роботи проводяться на останньому тижні вересня – першому тижні жовтня. Завдання добираються із регіональних збірників. Зміст робіт та дати їх проведення визначає адміністрація шкіл.

  • Поточне відслідкування.

Українська мова, математика: роботи проводяться у другій половині грудня. Завдання добираються із регіональних збірників. Зміст робіт та дати їх проведення визначає міський відділ освіти.

  • Підсумкове від слідкування.

У квітні з української мови та математики у 4-х класах згідно календарного планування проводиться одна робота - ДПА (за збірниками Міністерства освіти і науки України). Ця робота враховується як підсумкове моніторингове відслідкування. Орієнтовні варіанти робіт (згідно зі збірниками Міністерства освіти і науки України для ДПА) будуть запропоновані УОН.

Українська мова 4 клас

Завдання, яке передбачає побудову письмового висловлювання (5-7 речень) з визначеної теми. Наприклад: «Склади і запиши розповідь про улюблену іграшку (тварину)», «Склади і запиши розповідь про те, яким буває вересень у вашій місцевості» тощо.

Математика 4 клас

Добирається комбінована різнорівнева контрольна робота (чотири рівні).

Оцінювання робіт здійснюється відповідно до «Критеріїв оцінювання навчальних досягнень учнів початкової школи» (Наказ Міністерства освіти і науки України від 20.08.2008 р. №755).

Для проведення робіт пропонуються регіональні посібники:

  • Моніторинг якості математичної освіти. Різнорівневі завдання з математики для учнів початкових класів / Укладачі: Н.М.Сєдова, Н.О.Капінус, Г.С.Грабова. – Донецьк, 2007, 2008.

Основна та старша школа 

Українська мова  

  • Діагностичне відслідкування (9 класи, 11 класи) проводиться на IV тижні вересня за текстами УОН у межах контрольних робіт, визначених учителем та адміністрацією навчального закладу.
  • Поточне відслідкування (9, 11 класи) проводиться за датами та текстами міських (районних) управлінь (відділів) освіти в кінці І семестру.
  • Підсумкове відслідкування (9, 11 класи) проводиться за текстами УОН у межах контрольних робіт, визначених учителем та адміністрацією навчального закладу.

Завдання добираються із збірників для підсумкової атестації та збірників для зовнішнього оцінювання.

Методисти відділів освіти отримують завдання для проведення діагностичного та підсумкового відслідкування у відділі української мови і літератури облІППО за тиждень до проведення роботи. Відповідальність за нерозголошення інформації покладається на інспекторів, методистів, адміністрацію шкіл та вчителів.

Провести діагностичні та інші відслідкування навчальних досягнень учнів також у 5, 6, 7, 8, 10 класах як заплановані контрольні роботи. Термін і час визначає вчитель та адміністрація школи. Аналітичні матеріали зберігаються в школі.

Математика  

  • Діагностичне відслідкування:

з алгебри у 9 та 11 класах – 13 вересня; з геометрії у 9 та 11 класах – 14 вересня; з математики у 6 класах – 15 вересня; за текстами УОН, які передаватимуться 9 вересня 2010р. електронною поштою міським управлінням освіти.

  • Поточне відслідкування:

6 класи (математика), 9 класи (алгебра), 9 класи (геометрія), 11 класи (алгебра і початки аналізу), 11 класи (геометрія) – дати та зміст завдань визначають міський відділ освіти.

  • Підсумкове відслідкування:

6 класи (математика), 9 класи (алгебра), 9 класи (геометрія), 11 класи (алгебра і початки аналізу), 11 класи (геометрія) - будуть проведені у квітні 2012 року згідно з відповідним листом УОН.

Провести діагностичні, поточні та підсумкові відслідкування навчальних досягнень учнів 5, 7, 8, 10 класів як заплановані контрольні роботи. Термін, час і варіанти завдань із регіональних збірників визначає адміністрація школи.

 

Перелік регіональних збірників, з яких добираються тексти контрольних робіт:

  1. Федченко Л.Я. Тематичні і підсумкові контрольні роботи з математики для 5 класів. - Донецьк, 2008, 2009.
  2. Федченко Л.Я. Тематичні і підсумкові контрольні роботи з математики для 6 класів. - Донецьк, 2008, 2009.
  3. Федченко Л.Я. Збірник завдань для тематичних і підсумкових атестацій з алгебри у 7-9 класах. - Донецьк, 2009.
  4. Федченко Л.Я. Збірник завдань для тематичних і підсумкових атестацій з геометрії у 7-9 класах. - Донецьк, 2009.
  5. Федченко Л.Я, Литвиненко Г.М. Різнорівневі завдання для тематичних і підсумкових контрольних робіт з алгебри для 10-11 класів. - Донецьк, 2008.
  6. Федченко Л.Я, Литвиненко Г.М. Різнорівневі завдання для тематичних і підсумкових контрольних робіт з геометрії для 10-11 класів. - Донецьк, 2008.

 

Історія України (9, 10, 11 класи) 

  • Діагностичне відслідкування: зміст робіт і терміни визначає адміністрація навчальних закладів. Діагностування проводиться вчителем у вересніна початку жовтня відповідно до формату державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання. Зразки завдань учитель добирає із регіональних збірників.
  • Поточне відслідкування проводиться вчителем у грудні як семестрове (за І семестр) контрольне оцінювання згідно з календарним плануванням. Конкретні терміни проведення моніторингу визначаються відділом освіти. Зразки завдань методична служба добирає із регіональних збірників.
  • Підсумкове відслідкування навчальних досягнень учнів з історії України в 9-10 класах здійснюється за текстами УОН у квітні. В 11 класах підсумкове відслідкування навчальних досягнень учнів з історії України здійснюється вчителем згідно з календарним плануванням з урахуванням вимог МОНУ.

Завдання підсумкового відслідкування з історії України розміщуються на сайті www.znomon.at.ua за три дні до проведення контрольних робіт. Конверти з кодами керівник методичної служби міста або відповідальний за моніторинг методист отримує у відділі суспільних дисциплін за тиждень до проведення контрольних робіт.

 

Список регіональних збірників, з яких добираються тексти контрольних робіт:

  1. Ольхіна Н.І., Рибак І.М., Ольхін А.Б., Хаталах О.В., Моргун І.М., Гаврилова Л.Г. Моніторинг якості освіти з історії України: Збірник матеріалів для тематичного оцінювання навчальних досягнень учнів: 9 клас. – Донецьк-Запоріжжя: Прем’єр. – 2006. – 416 с.
  2. Моніторинг якості освіти з історії України: контрольні роботи для вхідної тематичної та підсумкової діагностики навчальних досягнень учнів 10 класу: Навчальний посібник / Н.І. Ольхіна, І.М. Рибак, О.В. Хаталах та ін. – Донецьк: Каштан, 2010. – 238 с.
  3. В.С. Власов, С.В. Кульчицький Збірник завдань для державної підсумкової атестації (у формі контрольних робіт) з історії України. 11 клас. – Київ: Літера, 2010. – 94 с.

 

2. Організація проведення відслідкувань:

 

2.1 Відведений час на проведення контрольних робіт:

4 класи: українська мова - 40 хвилин; математика – 40 хвилин;

математика: 6 класи – 45 хвилин, 9, 11 класи – по 45 хвилин з алгебри та геометрії;

українська мова: 9 класи – 45 хвилин; 11 класи – 90 хвилин;

історія України: 9, 10 класи – 45 хвилин; 11 класи – 90 хвилин.

2.2. Оцінювання робіт здійснюється відповідно до «Критеріїв оцінювання рівня навчальних досягнень учнів загальноосвітніх навчальних закладів», основна та старша школа (лист Міністерства освіти і науки України від 08.09.2009р. № 1/11-7407).

 

Переглядів: 1200 | Додав: murovanna | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Музика
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31