Четвер, 17.07.2025, 19:25
Вітаю Вас Гість | RSS

Ганнівська ЗОШ І-ІІІ ступенів Добропільського району Донецької області


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Квітень » 4 » Небезпечна їжа
18:18
Небезпечна їжа

       Шановні батьки!

  Не встигли спаку­вати дитині бу­терброда до школи? «Ось тобі «десятка, двадцятка» — купиш поїсти». А ваш школяр і радий старатися. Зараз побіжить і накупить собі чого забажає... і популярні чіпси.

   Про те, що ці хрумкі пластинки — шкід­ливі, ми чули не раз. Але чому?

  Чіпси — це гримуча суміш вуглеводів і жиру в оболонці барвників і замінників сма­ку. Через особливості приготування (обсма­жування в олії) в них утворюється безліч кан­церогенів — речовин, що провокують рак. Насамперед це — відомий канцероген акриламід. А гідрогенізовані жири в їх складі під­вищують рівень холестерину в крові, а, разом з тим, — ризик інфарктів і інсультів.

  Чіпси мають надлишок небажаних для ди­тячої травної системи спецій, хімічних допо­внень, в тому числі і небезпечний підсилю­вач смаку глутамат натрію.

  Вони руйнують клітини нервової і крово­творної систем, а тому викликають втому і подразливість, призводять до недокрів’я. Як правило, дитина перекушує цими «хрумтиками» на вулиці, тримаючи їх брудними ру­ками, ризикуючи «підхопити» гостру кишко­ву інфекцію та глистяну інвазію.

  Особливо шкідливими науковці вважають чіпси, в яких багато солі — їх регулярне спо­живання може викликати передчасний остеопороз (витончення і ламкість кісток) та під­вищення тиску. Тому не тільки забороніть дитині їсти чіпси, а й самі їх уникайте.

Переглядів: 468 | Додав: murovanna | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Музика
Календар
«  Квітень 2012  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30