П`ятниця, 17.05.2024, 13:11
Вітаю Вас Гість | RSS

Ганнівська ЗОШ І-ІІІ ступенів Добропільського району Донецької області


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Листопад » 13 » НФОРМАЦІЙНИЙ ЛИСТ УПРАВЛІННЯ ДАІ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ
08:19
НФОРМАЦІЙНИЙ ЛИСТ УПРАВЛІННЯ ДАІ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ
  З 11 по 17 листопада в Донецькій області, як і в усіх областях України, проходитиме Національний Тиждень безпеки руху. У цей період водіям і пішоходам співробітники Державтоінспекції нагадуватимуть про те, як їм слід поводитися на дорозі, про які правила не слід забувати і яких порушень необхідно уникати.

Попри те, що далеко не всі учасники дорожнього руху схильні дотримуватися ПДР, Тиждень безпеки і на думку інспекторів ДАІ, і на думку донеччан, все ж повинен принести свої результати.

Значення проблеми дорожньої безпеки сьогодні стосується не лише країн Європейського регіону ООН, а й усіх країн світу. Мільйони людей у ДТП отримують травми і залишаються інвалідами.

У Донецькій області за добу в ДТП гине 1-2 людини і близько 13 травмуються. З початку року на дорогах регіону в дорожньо - транспортних пригодах загинули 357 осіб і понад 3800 травмовані.

Для ДАІ метою проведення Тижня безпеки є вплив на поведінку учасників дорожнього руху таким чином, щоб домогтися зниження кількості і ступеня тяжкості дорожньо - транспортних пригод і тим самим врятувати людські життя.

Основним напрямком заходів, запланованих на цей значимий тиждень, буде профілактика порушень ПДР водіями і пішоходами і скорочення числа аварій на дорогах. У рамках цього Тижня всі співробітники Державтоінспекції братимуть участь у широкій роз'яснювальній роботі, яка проводитиметься як у трудових колективах (в першу чергу, на автопідприємствах), так і на дорогах, при здійсненні нагляду за рухом транспорту і пішоходів. Співробітники ДАІ контролюватимуть застосування ременів безпеки, фіксувати факти використання мобільних телефонів під час руху, припиняти випадки грубих порушень ПДР, повсюдно вручати учасникам руху листівки та пам'ятки. Також в рамках тижня проводитиметься ряд заходів з контролю за підготовкою транспорту, особливо пасажирського, до руху в зимовий період.

Щоб привернути увагу громадськості до проблеми травматизму і смертності на дорогах, співробітники підрозділів ДАІ області здаватимуть кров для постраждалих в ДТП. Буде ініційовано проведення літургій у храмах області. А напередодні всесвітнього дня пам'яті жертв ДТП керівництво та особовий склад управління ДАІ візьмуть участь у проведенні панахиди за загиблими у ДТП.

У дні Тижня безпеки весь офіцерський склад підрозділів ДАІ візьме активну участь у всіх профілактичних заходах з водіями та пішоходами при нагляді за дорожнім рухом.

Особлива увага при нагляді за дорожнім рухом приділятиметься пішоходам. Практично в кожному другому ДТП беруть участь пішоходи, які часто потрапляють під колеса транспорту через власну необережність. У поточному році співробітниками ДАІ складено більше 6,5 тис. адміністративних протоколів на піших учасників руху. На жаль, пішоходи - порушники передають модель своєї поведінки дітям, які при переході вулиць наслідують дорослих, копіюють їх поведінку і в підсумку стають жертвами аварій.

За 10 місяців поточного року співробітниками Державтоінспекції складено - понад 132 тис. адміністративних протоколів, за постановами яких накладено штрафних санкцій на суму понад 25 млн. грн. Суди позбавили права керування всіма видами транспортних засобів більше 1,4 тис. водіїв.

Серед найбільш аварійно небезпечних порушень: перевищення швидкісного режиму - більше 43 тис. фактів; порушення правил проїзду пішохідних переходів - більше 16 тис.; порушення правил проїзду перехресть - більше 12 тис. фактів; керування у нетверезому стані - виявлено понад 10 тис. водіїв; порушення правил обгону - близько 5 тис. випадків. Всі зазначені порушення відносяться до групи небезпечних та особливо небезпечних порушень ПДР, які у результаті становляться першопричинами скоєннядорожньо - транспортних пригод.

Державтоінспекція звертається до водіїв та пішоходів з проханням дотримуватися правил дорожнього руху, бути культурними і ввічливими не тільки в період проведення Національного Тижня безпеки, а й щодня, коли Ви стаєте учасниками дорожнього руху!



Управління ДАІ

Донецької області
Переглядів: 497 | Додав: murovanna | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Музика
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930