П`ятниця, 17.05.2024, 11:57
Вітаю Вас Гість | RSS

Ганнівська ЗОШ І-ІІІ ступенів Добропільського району Донецької області


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Листопад » 13 » Тиждень української мови та літератури
15:21
Тиждень української мови та літератури


Уже традиційно у перші тижні листопада в нашій школі проходить Тиждень української мови, приурочений до Дня української писемності та мови, який всі українці світу відзначають 9 листопада.

Найрізноманітніші заходи з нагоди Дня писемності тривають упродовж тижня. Це і конкурси, й виставки, і просто змагання, а також цікаві уроки .

Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови, вшанувати пам'ять про видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є.

Метою всіх проведених заходів було:

- донести до учнів красу і багатство української мови;

- формувати відчуття краси рідної мови;

- розвивати мовленнєві здібності учнів;

- збагачувати словниковий запас;

- виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя.

Під час вікторини у різних конкурсах («Загадковий конкурс», «Казковий конкурс», «Мовні перлинки», «Багатство мови») учні 4 класу проявили кмітливість, дотепність, бажання перемогти, уміння працювати в команді. Вони щиро переживали, коли не вдавалося відшукати правильну відповідь, усі намагалися допомогти своїй групі стати найкращою. Найрезультативнішими щодо правильних відповідей у групах були:Горєлов Олексій, Броваренко Аліна, Манохіна Ольга, Калина Ольга.
У конкурсі «Умники й розумниці» учні 6 класу показали свої знання приказок, прислів’їв, загадок,змагалися у читанні скоромовок, відповідали на питання. Переможцем стала команда «Калина»(Соколова К., Лутицький І.,Іваник К., Третьяков А., Хвастовський В.)
У 7 класі відбулася гра-вікторина «Найкращий знавець». Переможцем став Чертов Микола.
Дев’ятикласники показали знання з творчого та життєвого шляху Великого Кобзаря на інтелектуальній грі «Шляхами Тараса», ушанувавши пам’ять Кобзаря. Школярі розширили свої знання про життєвий та творчий шлях Т. Г. Шевченка, дізналися про невідомі напрями літературної діяльності Кобзаря.
У шкільній бібліотеці проведені книжкові виставки : « Тиждень української мови», « День української мови та писемності», «Нестор Літописець».
Учні, які приймали активну участь у проведенні тижня , отримали високі бали з української мови, літератури.

Переглядів: 453 | Додав: murovanna | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Музика
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930